Pivovar Chomout navyšuje výrobu.

Pivovar Chomout navyšuje výrobu.

Pivovar Chomout se stal jedním z Městských pivovarů.

Olomoucký pivovar Chomout nově převzala společnost Městské pivovary, která již v pivovarnictví podniká na Znojemsku, Brněnsku a v Jarošově. Původní majitelé přiznávají, že je prodej jejich společného dítěte mrzí. Oba věří, že našli pro chomoutovské pivo nejlepší řešení.
Olomoucký pivovar Chomout má nové vlastníky s velkými plány. Ti bývalí přemýšlejí o nákupu akcií společnosti, přímo ovlivňovat pivovar Chomout už ale neplánují.
 
Největší změnou, kterou noví majitelé pro pivovar chystají, je výrazné zvýšení výroby. Ze současných tří tisíc hektolitrů ročně se chtějí pokusit dostat na pět tisíc. Společně s pivovarem kupují i značku chomoutovského piva, takže jeho příběh tak ani zdaleka nekončí.
Chomout si vydobyl své místo na řemeslné scéně poctivým a kreativním přístupem k vaření piva.
Nový majitel chce podle posledních informací dělat olomoucký ležák, což je dobrý nápad. Mají rozvinutou obchodní síť, takže když k tomu přidají další pivovary, bude to fungovat líp.
Pivní repertoár je v chomoutovském pivovaru hodně bohatý. Patří sem například oblíbená a svůdná Sněhurka, Zrzka nebo Blondýna i speciály jako Něžná a Režná Bára.
 
Pivovar na trhu působí od roku 2014 a je největším řemeslným pivovarem na Olomoucku. Jeho roční výstav činí tři tisíce hektolitrů piva, výrobní kapacita obnáší pět tisíc hektolitrů. Chomout se zaměřuje na spodně i svrchně kvašená piva a speciály typu saison, pšeničná piva nebo stouty.